Andmebaasid


Teema Nimi Kirjeldus Sissekanded Ootel
20. Õppetund - Segaõpe Segaõppe veebiressursid

„Mis on segaõpe“ on MBHU poolt loodud kasulik lühivideo, mis tutvustab antud kontseptsiooni ning kus segaõpet defineeritakse järgnevalt:

Segaõpe tähendab põhimõttelist muutust hariduse kujundamisel. Selles kasutatakse digitaalsete õpiobjektide ja aktiivsete õppemeetodite kombinatsiooni eesmärgiga parandada õpikogemust ja -tulemusi. Põimõpet rakendavates õppesessioonides kasutatakse näost-näkku tunde eeskätt nendeks tegevusteks, kus olulisel kohal on osalejate vahetu interaktsioon.

Teine Youtube'i video "Segaõpe ja ümberpööratud õpe" selgitab üksikasjalikult, mis on segaõpe ja käsitleb selle ühte mudelit – „ümberpööratud õpe“ (ingl flipped classroom), mis on kõige levinum ja oma kasulikkust tõestanud mudel.


Mis on segaõpe? Segaõpe on hariduslik võte, mis hõlmab veebimaterjalide ja kontaktõppe kombinatsiooni. „Ümberpööratud õpe“ on segaõppe liik, kus õpilased vaatavad loengumaterjali kodus ja teevad õppetööd klassis. Rohkem videoid leiate veebilehelt http://osms.it/more.

Kolmas video, Blended Learning: Making it Work in Your Classroom, mille autoriks on Edutopia, on näide sellest, kuidas segaõpe klassiruumis välja näeb. Siin on segaõpet defineeritud järgmiselt:

Kooliülene lähenemisviis segaõppele, mis võimaldab õpetajatel paindlikult rakendada  nende õpilaste vajadustele vastavat veebipõhist õpet.


0 -