Baze podataka


Tema Ime Opis Unosi Na čekanju
Lekcija 20 - Kombinovano učenje Onlajn resursi o kombinovanom učenju

Šta je kombinovano učenje?koristan, kratak video koji uvodi ovaj koncept, koji je proizveo MBHU, definiše kombinovano učenje na sledeći način:

Kombinovano učenje predstavlja fundamentalnu promenu u dizajnu obrazovanja jer primenjuje kombinaciju digitalnih učila i aktivnih obrazovnih metoda zarad poboljšanja iskustva i ishoda učenja. Nastavna sesija kreirana putem kombinovanog modela učenja koristi vreme predviđeno za 1-na-1 nastavu uživo za aktivnosti koje pružaju najviše koristi od direktne interakcije.



Drugi Youtube video, Blended learning & flipped classroom, detaljno objašnjava šta je Blended Leaning, a posebno ilustruje jedan od njegovih glavnih modela – Flipped Classroom - koji se najčešće koristi i pokazuje kao posebno efikasan u praksi.


Šta je kombinovano učenje? Kombinovano učenje je tehnika obrazovanja koja uključuje kombinaciju onlajn materijala i lične nastave uživpo. Obrnuta učionica je vrsta mešanog učenja gde učenici gledaju svoj materijal sa predavanja kod kuće a rade kurseve na času. Pronađite još video zapisa na http://osms.it/more.


Na kraju, treći klip Blended Learning: Making it Work in Your Classroom, u produkciji Edutopia, primer je toga kako kombinovano učenje izgleda u učionici, a definiše ga ovako:

Školski pristup kombinovanom učenju koji omogućava nastavnicima fleksibilnost da definišu i primene onlajn nastavu koja zadovoljava potrebe njihovih učenika.
0 -